Σακχαρώδης Διαβήτης

Ο μεταβολισμός του σακχάρου κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλάζει. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα διατηρούνται φυσιολογικά εντός ενός αρκετά στενού φάσματος λόγω της επίδρασης της ινσουλίνης, μιας ορμόνης που παράγεται από το πάγκρεας. Ωστόσο, ορισμένες από τις ορμόνες που παράγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης, με αποτέλεσμα την αύξηση του σακχάρου στο αίμα και παρουσία του σακχάρου και στα ούρα που φυσιολογικά απουσιάζει εκτός κύησης. Μερικές γυναίκες έτσι μπορεί να καταστούν προσωρινά διαβητικές (διαβήτης της κύησης). Αυτός ο τύπος διαβήτη είναι μη-ινσουλινο-εξαρτώμενος και συνήθως εξαφανίζεται μέσα σε ώρες από τη γέννηση. Ο Ινσουλινο-εξαρτώμενο σακχαρώδης διαβήτης συνήθως αρχίζει πριν την ηλικία των 30 και αντιμετωπίζεται με ενέσεις ινσουλίνης. Αν έχετε αυτό το είδος του διαβήτη, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν ειδικό προτού μείνετε έγκυος. Πολύ σπάνια, η εγκυμοσύνη αποκαλύπτει προηγουμένως αδιάγνωστο διαβήτης.

Συμπτώματα

Αντιμετώπιση

Θεραπεία

Επιπλοκές

 • Χαμηλό Βάρος Γέννησης & Λιποβαρή Έμβρυα
 • IUGR
 • Πρόωρα Νεογνά
 • Σακχαρώδης Διαβήτης
 • Υπέρταση & Προ-εκλαμψία
 • Αιμορραγία κατά την κύηση
  • Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Υπολογισμός Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού και ηλικίας κύησης από την τελευταία περίοδο.
   Εισάγετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου και τη διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσουμε την Πιθανή Μέρα Τοκετού καθώς και την εβδομάδα κύησης και τον μήνα τον οποίο διανύετε.
   Θα σας δώσουμε μια πιο ακριβή ένδειξη της πιθανής ημερομηνίας τοκετού σας όταν θα κάνετε την υπερηχογραφική σας εξέταση στις 7-10 εβδομάδες κύησης.

   Εισάγετε την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου:

   Εισάγετε την διάρκεια του κύκλου σας:

  • Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης από την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού
   Αν γνωρίζετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού μπορείτε να την εισάγετε παρακάτω για να υπολογίσετε ποιά εβδομάδα κύησης έχετε συμπληρώσει μέχρι σήμερα.

   Εισάγετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού:

  • Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Εισάγεται την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου και την διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας.

   Πρώτη Ημέρα Τελευταίας Περιόδου:

   Κύκλος Περιόδου: