Μακροχρόνια Προβλήματα Υγείας

Καρδιαγγειακή νόσος

Οι παχύσαρκες γυναίκες με το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο από τις άλλες γυναίκες για καρδιοαγγειακή νόσο. Αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι το υπέρβαρος σχετίζεται με υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης που αποτελούν διαθέσιμους παράγοντες. Δίαιτα υψηλή σε φυτικές ίνες και χαμηλή σε λίπος και σε ζάχαρα από νεαρή ηλικία μπορεί να βοηθήσει να ελαττωθούν αυτοί οι κίνδυνοι, όπως επίσης και η διακοπή του καπνίσματος. Σακχαρώδης διαβήτης Γυναίκες επίσης με το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλες γυναίκες να αναπτύξουν αργότερα στη ζωή τους διαβήτη. Το υπέρβαρος σχετίζεται με αδυναμία του σώματος να μεταβολίσει ικανοποιητικά το ζάχαρο και φαίνεται ότι οι γυναίκες με το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών έχουν κάποια γενετική τάση προς τη νόσο αυτή. Η απώλεια βάρους και περιορισμός στην κατανάλωση υδατανθράκων θα έχουν κάποια προστατευτική επίδραση.

Άτυπη υπερπλασία του ενδομητρίου και καρκίνος του ενδομητρίου

​Παρόλα αυτά αν και ο κίνδυνος είναι σχετικά πολύ μικρός οι γυναίκες με λίγες ή απούσες περιόδους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τις άλλες γυναίκες χωρίς αυτό το πρόβλημα, για καρκίνο του ενδομητρίου. Προδιαθεσικός παράγοντας στον καρκίνο του ενδομητρίου αποτελεί η υπερπλασία του ενδομητρίου που συμβαίνει όταν αυτό δεν αποπίπτει σε πυκνά χρονικά διαστήματα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των κανονικών περιόδων. Ωστόσο πιστεύεται ότι μόλις τρεις με τέσσερις περιόδους το χρόνο είναι αρκετές για να απαλείψουν αυτόν τον κίνδυνο. Δεν υπάρχει καμία συσχέτιση των κυστών που παρουσιάζονται στις πολυκυστικές ωοθήκες με τον καρκίνο των ωοθηκών. Όσον αφορά τις μικρές κύστες οι οποίες διαγνώσκονται υπεριχογραφικά στις γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες αυτές δεν θα αυξηθούν σημαντικά σε μέγεθος. Στην πραγματικότητα θα εξαφανιστούν για να αντικατασταθούν από άλλες παρόμοιες κύστες παρόμοιου μεγέθους. Παραμένουν μικρές, συνήθως όχι πολύ μεγαλύτερες από οκτώ χιλιοστά, και δεν απαιτούν καμία χειρουργική αντιμετώπιση. Μεγαλύτερες κύστες που φτάνουν στα πέντε εκατοστά δεν σχετίζονται με πολυκυστικές ωοθήκες αλλά είναι αυτές που μπορεί να απαιτήσουν χειρουργική αντιμετώπιση.​

 • Τι είναι το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών
 • Τι προκαλεί τις Πολυκυστικές Ωοθήκες;
 • Συμπτώματα του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών
 • Διάγνωση
 • Μακροχρόνια Προβλήματα Υγείας
 • Αντιμετώπιση
  • Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Υπολογισμός Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού και ηλικίας κύησης από την τελευταία περίοδο.
   Εισάγετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου και τη διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσουμε την Πιθανή Μέρα Τοκετού καθώς και την εβδομάδα κύησης και τον μήνα τον οποίο διανύετε.
   Θα σας δώσουμε μια πιο ακριβή ένδειξη της πιθανής ημερομηνίας τοκετού σας όταν θα κάνετε την υπερηχογραφική σας εξέταση στις 7-10 εβδομάδες κύησης.

   Εισάγετε την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου:

   Εισάγετε την διάρκεια του κύκλου σας:

  • Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης από την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού
   Αν γνωρίζετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού μπορείτε να την εισάγετε παρακάτω για να υπολογίσετε ποιά εβδομάδα κύησης έχετε συμπληρώσει μέχρι σήμερα.

   Εισάγετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού:

  • Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Εισάγεται την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου και την διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας.

   Πρώτη Ημέρα Τελευταίας Περιόδου:

   Κύκλος Περιόδου: