Υπερηχογραφική Εξέταση 28-34 Εβδομάδων και Doppler

​Με αυτή την υπερηχογραφική εξέταση μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν το έμβρυο μεγαλώνει ικανοποιητικά για το στάδιο της κύησηςπου διανύει και αν τροφοδοτείται επαρκώς από τον πλακούντα. Εκτιμώντας πόσο εύκολα ή δύσκολα ταξιδεύει το αίμα μέσα στα αγγεία του ομφάλιου λώρου ή σε κάποια σημαντικά αγγεία του εμβρύου όπως τη μέση εγκεφαλική αρτηρία ή το φλεβώδης πόρο με την μέθοδο του Doppler βγάζουμε συμπεράσματα για την υγεία του εμβρύου και τις αντοχές του. Σε αυτό μας βοηθάνε και άλλές βιοφυσικές παράμετροι που εκτιμάμε με την υπερηχογραφική εξέταση όπως είναι η ποσότητα του αμνιακού υγρού, οι κινήσεις και ο τόνος του εμβρύου. Είναι με λίγα λόγια ένα check-up του μωρού.

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες που μπορεί να πάρουμε σε αυτή τη φάση της κύησης είναι η θέση του πλακούντα (εάν είναι κοντά στον τράχηλο) και η προβολή του μωρού (αν προβάλει με το κεφάλι ή το ισχίο) που είναι πολύ χρήσιμες για την επιλογή μεθόδου τοκετού.

 • Υπερηχογραφική Εξέταση 6-10 Εβδομάδων
 • Υπερηχογραφική Εξέταση 11-14 Εβδομάδων
 • Υπερηχογραφική Εξέταση Εμβρυϊκής Ανατομίας 20-23 Εβδομάδων
 • Υπερηχογραφική Εξέταση 28-34 Εβδομάδων και Doppler
 • Βιοφυσικό Προφίλ
 • Εξέταση 4 – D του Εμβρύου
  • Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Υπολογισμός Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού και ηλικίας κύησης από την τελευταία περίοδο.
   Εισάγετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου και τη διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσουμε την Πιθανή Μέρα Τοκετού καθώς και την εβδομάδα κύησης και τον μήνα τον οποίο διανύετε.
   Θα σας δώσουμε μια πιο ακριβή ένδειξη της πιθανής ημερομηνίας τοκετού σας όταν θα κάνετε την υπερηχογραφική σας εξέταση στις 7-10 εβδομάδες κύησης.

   Εισάγετε την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου:

   Εισάγετε την διάρκεια του κύκλου σας:

  • Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης από την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού
   Αν γνωρίζετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού μπορείτε να την εισάγετε παρακάτω για να υπολογίσετε ποιά εβδομάδα κύησης έχετε συμπληρώσει μέχρι σήμερα.

   Εισάγετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού:

  • Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Εισάγεται την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου και την διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας.

   Πρώτη Ημέρα Τελευταίας Περιόδου:

   Κύκλος Περιόδου: