Ποιος μπορεί να κάνει το τεστ

​Το τέστ ανίχνευσης του εμβρυϊκού DNA είναι κατάλληλο για κάθε γυναίκα που η υπερηχογραφική εξέταση έχει επιβεβαιώσει ότι η εγκυμοσύνη της αφορά ένα έμβρυο, ζωντανό, και το μήκος του εμβρύου είναι ίσο με το μέγεθος του εμβρύου στις 10 εβδομάδες κύησης ή περισσότερο. Επίσης μπορεί τώρα να ζητηθεί για εγκυμοσύνες που έχουν προκύψει μετά από εξωσωματική θεραπεία με IVF με τα ωάρια της ίδιας της μητέρας ή με δότριας ή που να αφορά παρένθετη εγκυμοσύνη.

Το τεστ μπορεί να δώσει αποτελέσματα για τον κίνδυνο τρισωμιών και σε  περιπτώσεις πολυδύναμων κυήσεων αλλά με κάπως χαμηλότερη ευαισθησία απ’ότι στις μονήρεις κυήσεις . Το αποτέλεσμα του τέστ θα είναι έτοιμο σε δέκα μέρες περίπου, στο διάστημα το οποίο οι περισσότερες γυναίκες θα μπορούν να έχουν πραγματοποιήσει την υπερηχογραφική εξέταση της 12ης εβδομάδας κύησης όπου θα μπορεί να εξεταστεί η εμβρυϊκή ανατομία, που περιλαμβάνει την Αυχενική Διαφάνεια, το ρινικό οστό και άλλους σημαντικούς παράγοντες. Σε αυτή την επίσκεψη, οι ασθενείς μπορούν να συζητήσουν το DNA και τα αποτελέσματα του υπερήχου με τον γυναικολόγο τους. Με βάση τα αποτελέσματα του Μη Επεμβατικού Προγεννετικού Τεστ (Non-Invasive Prenatal testing – NIPT) και των υπερηχογραφικών ευρημάτων η μητέρα μπορεί να αποφασίσει αν επιθυμεί να προβεί σε μία επεμβατική μέθοδο ή όχι ( π.χ. λήψη τροφοβλάστης ή αμνιοπαρακέντηση).

 • Τι είναι και τι ανιχνεύει
 • Ασφάλεια
 • Αξιοπιστία της εξέτασης
 • Ποιος μπορεί να κάνει το τεστ
 • ​Επανάληψη δειγμάτων
 • ​Χρειάζεται να κάνω άλλο τεστ;
  • Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Υπολογισμός Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού και ηλικίας κύησης από την τελευταία περίοδο.
   Εισάγετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου και τη διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσουμε την Πιθανή Μέρα Τοκετού καθώς και την εβδομάδα κύησης και τον μήνα τον οποίο διανύετε.
   Θα σας δώσουμε μια πιο ακριβή ένδειξη της πιθανής ημερομηνίας τοκετού σας όταν θα κάνετε την υπερηχογραφική σας εξέταση στις 7-10 εβδομάδες κύησης.

   Εισάγετε την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου:

   Εισάγετε την διάρκεια του κύκλου σας:

  • Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης από την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού
   Αν γνωρίζετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού μπορείτε να την εισάγετε παρακάτω για να υπολογίσετε ποιά εβδομάδα κύησης έχετε συμπληρώσει μέχρι σήμερα.

   Εισάγετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού:

  • Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Εισάγεται την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου και την διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας.

   Πρώτη Ημέρα Τελευταίας Περιόδου:

   Κύκλος Περιόδου: