Η Φιλοσοφία μας για τη γυναικολογική φροντίδα

Ο Μιχάλης Λαζανάκης πιστεύει ότι μπορεί να είναι χρήσιμος σε όλο το φάσμα ηλικιών της γυναίκας και των προβλημάτων υγείας της. Εκτός από την καλή επιστημονική και τεχνική κατάρτιση ενός επαγγελματία υγείας πιστεύει ότι ένα σημαντικό στοιχείο παροχής ιατρικών υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών είναι η καλή επικοινωνία μεταξύ του ιατρού και της ασθενούς ώστε να τη βοηθήσει να πάρει ενεργό ρόλο στις επιλογές για την υγεία της. Η καλή ενημέρωση πάνω σε ιατρικά θέματα που απασχολούν μία γυναίκα είναι ο θεμέλιος λίθος για μία τέτοια επικοινωνία.

Ο Μιχάλης Λαζανάκης εκτός από ότι είναι πάντα πρόθυμος να απαντήσει τις ερωτήσεις σας με τεκμηριωμένο τρόπο μπορεί να σας κατευθύνει και στις κατάλληλες πηγές για να ενημερωθείτε περισσότερο. Θα ακούσει με προσοχή το πρόβλημα σας και θα ενθαρρυνθείτε να παραθέσετε το πρόβλημα σας και να θέσετε ερωτήσεις. Θα σας κατευθύνει στο διαγνωστικό πλάνο που θα σας οδηγήσει στη λύση του προβλήματος σας και όχι σε ατέρμονες και ατεκμηρίωτες εξετάσεις που δεν οδηγούν σε κανένα συμπέρασμα. Θα συζητήσετε μαζί, και σε μερικές περιπτώσεις και με τον σύντροφο σας το πλάνο αντιμετώπισης του προβλήματος σας που θα απαντά στις δικές σας ανάγκες και μόνο. Η υπερηχογραφική γυναικολογική εξέταση και η κολποσκόπηση που έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στην Μεγάλη Βρετανία και πραγματοποιεί ο ίδιος στο ιατρείο του μπορεί να δώσει πολλές φορές άμεσα απαντήσεις στην διάγνωση του προβλήματος. Θα σας καθησυχάσει όπου χρειάζεται από παραπλανητικές αντιλήψεις που πιθανόν να σας έχουν καλλιεργηθεί από ελλιπή ή ατεκμηρίωτη πληροφόρηση (π.χ διαδίκτυο) και θα σας καθοδηγήσει χωρίς αγχωτικές υπερβολές σε άμεση θεραπεία όπου επιβάλλεται.

Η προσέγγιση που υιοθετεί για οποιοδήποτε θεραπευτικό πλάνο είναι πριν καταλήξει στην απόφαση για κάποια μεγάλη χειρουργική επέμβαση να λυθεί το όποιο πρόβλημα επιλέγοντας αρχικά φαρμακευτικές ή λιγότερο επεμβατικές μεθόδους. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό ο τύπος χειρουργικής επέμβασης που θα σας προτείνει θα είναι συνήθως κάποια μέθοδος ενδοσκοπικής χειρουργικής π.χ υστεροσκόπηση ή λαπαροσκόπηση που απαιτούν λιγότερη νοσηλεία στο νοσοκομείο και γρηγορότερη επιστροφή στην καθημερινότητα. Η εκπαίδευση του στη μεγάλη Βρετανία του έχουν δώσει την δυνατότητα να προσφέρει ένα ευρέως φάσμα ενδοσκοπικών θεραπειών που προσφέρουν λύσεις σε προβλήματα μητρορραγίας, ινομυωμάτων, ενδομητρίωσης και ωοθηκικών κύστεων.