Κολποσκόπηση

Η κολποσκόπηση είναι η εξέταση που πραγματοποιείται όταν ένα τεστ Παπανικολάου υποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχει ιστολογική αλλοίωση στο τράχηλο. Είναι μία εξέταση του τραχήλου της μήτρας που πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός οργάνου που ονομάζεται κολποσκόπιο και φέρει ειδικά μεγεθυντικά κιάλια που βοηθά για να δεί ο γιατρός τις αλλαγές του τραχήλου σε υψηλή μεγέθυνση. Μπορεί έτσι να αναγνωρίσει κανείς τα προβλήματα του τραχήλου της μήτρας που δεν μπορεί να δει με γυμνό μάτι.

Με την κολποσκόπηση μπορεί να διαγνώσει κανείς δυσπλασία του τραχήλου, κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων στον τράχηλο, τραχηλίτιδα, καλοήθεις όγκοι όπως πολύποδες αλλά και καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Για την κολποσκόπηση, ένας κολπικός διαστολέας, όπως εκείνο που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του τεστ Παπανικολάου, τοποθετείται στον κόλπο. Το κολποσκόπιο τότε μετακινείται έτσι ώστε ο τράχηλος να μπορεί να απεικονιστεί ευκρινώς. Ο τράχηλος της μήτρας καθαρίζεται με ένα διάλυμα που προκαλεί μερικές φορές ένα αίσθημα ελαφρού καύσου. Αυτό το υγρό καθιστά επίσης τα μη φυσιολογικά κύτταρα του τραχήλου να απεικονίζονται πιο εύκολα. Εαν η κολποσκόπηση φανερώσει αλλοιώσεις του τραχήλου της μήτρας, τότε μπορεί να γίνει λήψη βιοψίας από τις ύποπτες περιοχές ώστε να τεθεί η σαφής διάγνωση του προβλήματος. Αυτό συνεπάγεται λήψη μικρών κομματιών του τραχηλικού ιστού για εξέταση κάτω από το μικροσκόπιο.

Αυτή η εξέταση γίνεται εύκολα στο ιατρείο του γιατρού. Μετά από αυτή την εξέταση μπορεί να προκύψουν κάποιες ήπιες κράμπες ή κάποιο αίσθημα ελαφρού τσιμπήματος. Τα αποτελέσματα της βιοψίας μπορεί να καθυστερήσουν για κάποιες ημέρες.

 • Ενδοεπιθηλιακή Νεοπλασία Τραχήλου
 • Τεστ Παπανικολάου
 • Κολποσκόπηση
 • Επεμβατικές Θεραπείες Τραχήλου
  • Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Υπολογισμός Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού και ηλικίας κύησης από την τελευταία περίοδο.
   Εισάγετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου και τη διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσουμε την Πιθανή Μέρα Τοκετού καθώς και την εβδομάδα κύησης και τον μήνα τον οποίο διανύετε.
   Θα σας δώσουμε μια πιο ακριβή ένδειξη της πιθανής ημερομηνίας τοκετού σας όταν θα κάνετε την υπερηχογραφική σας εξέταση στις 7-10 εβδομάδες κύησης.

   Εισάγετε την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου:

   Εισάγετε την διάρκεια του κύκλου σας:

  • Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης από την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού
   Αν γνωρίζετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού μπορείτε να την εισάγετε παρακάτω για να υπολογίσετε ποιά εβδομάδα κύησης έχετε συμπληρώσει μέχρι σήμερα.

   Εισάγετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού:

  • Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Εισάγεται την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου και την διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας.

   Πρώτη Ημέρα Τελευταίας Περιόδου:

   Κύκλος Περιόδου: