Ενδοεπιθηλιακή Νεοπλασία Τραχήλου

Τραχηλική Ενδοεπιθηλιακή Νεοπλασία ή CIN ονομάζονται για συντομία οι προ-καρκινικές αλλοιώσεις των εξωτερικών κυττάρων του τραχήλου της μήτρας (πλακώδη κύτταρα) που δυνητικά μπορεί να μετατραπούν σε καρκινικά εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία για κάποιο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν διάφορες βαθμίδες της Τραχηλικής Ενδοεπιθηλιακής Νεοπλασίας CIN, σύμφωνα με τη σοβαρότητα των αλλαγών αυτών στο επιθήλιο του τραχήλου, από CIN 1 (αφορά ήπιες αλλαγές) στο CIN3 (αφορά πιο σοβαρές αλλαγές). Ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου σχετίζεται με το βαθμό σταδίου του CIN.

Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις CIN 1 θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό χωρίς οποιαδήποτε θεραπεία, μια και ο κίνδυνος της CIN1 να εξελίχθεί σε καρκίνο είναι πολύ μικρός. Οι περιπτώσεις CIN2 και CIN3 μπορούν επίσης να υποστρέψουν σε φυσιολογικό τραχηλικό βλεννογόνο ή να παραμείνουν ως έχει για πολλά χρόνια. Αλλά μπορούν ωστόσο να εξελιχθούν σε καρκίνο εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία σε ένα μικρό αλλά αξιοσημείωτο ποσοστό. Δεν ξέρουμε τον πραγματικό ακριβή κίνδυνο του CIN2 και CIN3 να εξελιχθούν σε καρκίνο, δεδομένου ότι δεν θα ήταν ηθικό να παρακολουθήσει κανείς αυτά τα στάδια να εξελιχθούν χωρίς να προσφέρει θεραπεία.

Η Αδενική Ενδοεπιθηλιακή Νεοπλασία του τραχήλου της μήτρας ή CGIN γιά συντομία, είναι οι προ-καρκινικές αλλαγές που αφορούν τα εσωτερικά αδενικά κύτταρα του τραχήλου της μήτρας. Θεραπεία της CGIN είναι συνήθως το ίδιο με του CIN.

Η Τραχηλική Ενδοεπιθηλιακής Νεοπλασίας του τραχήλου της μήτρας προκαλείται από μια ιογενή λοίμωξη από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), που μεταδίδεται σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, μέσω της στενής ή της σεξουαλικής επαφής. Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη οικογένεια από πάνω από 150 διαφορετικούς τύπους ιών, που όμως μόνο μερικοί τύποι από αυτούς ενέχονται στην εκδήλωση ανωμαλιών του τραχήλου της μήτρας και του κατώτερο γεννητικού συστήματος. Οι κύριοι τύποι υπεύθυνοι για αλλαγές στον τράχηλο είναι οι τύποι 16,18,31,33 και 45. Περίπου 4 στους 5 ενήλικες άνδρες και γυναίκες είχαν λοίμωξη HPV σε κάποια στιγμή στη ζωή τους, αλλά μόνο μια μικρή μειοψηφία των γυναικών που μολύνθηκαν με HPV τελικά θα παρουσιάσουν παθολογικό τέστ Παπανικολάου και ένα μικρότερο κλάσμα από αυτές θα πάθουν τελικά καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

 • Ενδοεπιθηλιακή Νεοπλασία Τραχήλου
 • Τεστ Παπανικολάου
 • Κολποσκόπηση
 • Επεμβατικές Θεραπείες Τραχήλου
  • Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Υπολογισμός Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού και ηλικίας κύησης από την τελευταία περίοδο.
   Εισάγετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου και τη διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσουμε την Πιθανή Μέρα Τοκετού καθώς και την εβδομάδα κύησης και τον μήνα τον οποίο διανύετε.
   Θα σας δώσουμε μια πιο ακριβή ένδειξη της πιθανής ημερομηνίας τοκετού σας όταν θα κάνετε την υπερηχογραφική σας εξέταση στις 7-10 εβδομάδες κύησης.

   Εισάγετε την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου:

   Εισάγετε την διάρκεια του κύκλου σας:

  • Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης από την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού
   Αν γνωρίζετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού μπορείτε να την εισάγετε παρακάτω για να υπολογίσετε ποιά εβδομάδα κύησης έχετε συμπληρώσει μέχρι σήμερα.

   Εισάγετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού:

  • Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Εισάγεται την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου και την διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας.

   Πρώτη Ημέρα Τελευταίας Περιόδου:

   Κύκλος Περιόδου: