Γενικά Γυναικολογικά Προβλήματα

Στο ιατρείο μας γίνεται η διερεύνηση και καθορίζεται η θεραπεία των κλασσικών γυναικολογικών προβλημάτων όπως διαταραχές της περιόδου, μηνορραγίες, προέμμηνη ένταση, πυελικός πόνος, αυξημένη τριχοφυία, κολπίτιδες, κ.ά. Αυτό στηρίζεται πέρα από τη λήψη αναλυτικού ιστορικού και την πραγματοποίηση γυναικολογικής και φυσικής εξέτασης, στη ταυτόχρονη δυνατότητα υπερηχογραφικής και κολποσκοπικής εξέτασης που είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν κατά την επίσκεψη.

Μικροεπεμβάσεις όπως λήψεις βιοψιών και καυτηριασμός κονδυλωμάτων μπορούν επίσης να εκτελεστούν. Οι δυνατότητες θεραπευτικής αντιμετώπισης παρατίθενται και συζητώνται με βάση τις ιδιαιτερότητες της κάθε γυναίκας βασισμένες στις τρέχουσες πρακτικές της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

 

Κολπίτιδα – Μυκητιάσεις

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα που θα ταλαιπωρήσουν σχεδόν όλες τις γυναίκες κάποια στιγμή της ζωής τους είναι η κολπίτιδα και οι μύκητες. Η συμπτωματολογία είναι συνήθως ενοχλητική, με φαγούρα, πόνο, τσούξιμο στην περιοχή και χαρακτηριστικές στην οσμή λευκές εκκρίσεις. Κύρια αιτία είναι η διαταραχή του ph του κόλπου που έχει συμβεί εξαιτίας αντιβιοτικών, άγχους, μη ειδικών σαπουνιών, στενών ρούχων κ.α.

Για τη θεραπεία, συνιστώνται κολπικές κρέμες για τους μύκητες και πιθανότητα η λήψη αντιβιοτικών. Είναι πολύ σημαντικό, μόλις εντοπιστούν τα συμπτώματα η γυναίκα να προσέλθει στο ιατρείο για εξέταση.

 

Διαταραχές περιόδου

Η φυσιολογική έμμηνος ρύση είναι σημαντική προϋπόθεση για την σωματική και ψυχική υγεία κάθε γυναίκας στην αναπαραγωγική ηλικία και όχι μόνο. Οι συχνές διαταραχές περιόδου, μπορούν να επηρεάσουν σε βάθος την καθημερινότητα της γυναίκας. Ποιες είναι οι πιο συχνές;

  • Περίοδος που έρχεται νωρίτερα από 2ο ημέρες ή πολύ μετά από το πέρας του μήνα και περίοδος που χάνεται εντελώς για 2-3 κύκλους
  • Έντονα συμπτώματα όπως πόνοι, κράμπες, ζαλάδα (δυσμηνόρροια)
  • Μεσοπερίοδοι με κηλίδες αίματος
  • Αιμορραγία κατά την σεξουαλική επαφή ή κηλίδες αίματος στην εμμηνόπαυση