Επεμβατικές Θεραπείες Τραχήλου

Θεραπείες τη Δυσπλασία Τραχήλου

​LLETZ (Εκτομή της Ζώνης Μεταπτώσεως με Αγγύλη)

Μια λεπτή πυρακτωμένη συρμάτινη αγγύλη που φέρει ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των μη φυσιολογικών περιοχών από τον τράχηλο της μήτρας. Για τη διαδικασία αυτή, χορηγείται τοπικό αναισθητικό. Ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείται επίσης για να καυτηριάσει τα αιμοφόρα αγγεία στην επιφάνεια του τραχήλου. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο αιμορραγίας μετά τη διαδικασία. Οι παθολογικές περιοχές που απομακρύνθηκαν στέλνονται για ιστολογική εξέταση. Αυτό επιτρέπει τη διάγνωση και τη θεραπεία ταυτόχρονα. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 10-20 λεπτά και προκαλεί μικρή ενόχληση.

Κωνοειδής Εκτομή με χειρουργική λεπίδα

​Η διαδικασία αυτή γίνεται εάν απαιτείται μεγαλύτερο ιστολογικό δείγμα από τον τράχηλο. Μέσω της χειρουργικής επέμβασης με μια χειρουργική λεπίδα, αφαιρείται ένα κομμάτι του τραχήλου της μήτρας κωνοειδούς σχήματος. Το δείγμα στη συνέχεια εξετάζεται κάτω από το μικροσκόπιο. Η διαδικασία αυτή μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως μια μέθοδος θεραπείας για ορισμένες διαταραχές του τραχήλου της μήτρας, επειδή η πληγείσα περιοχή αφαιρείται. Η κώνοειδής εκτομή απαιτεί γενική αναισθησία ή επισκληρίδια αναισθησία στις περισσότερες περιπτώσεις. Μπορεί να χρειαστεί εισαγωγή στο νοσοκομείο για τη διαδικασία.

 • Ενδοεπιθηλιακή Νεοπλασία Τραχήλου
 • Τεστ Παπανικολάου
 • Κολποσκόπηση
 • Επεμβατικές Θεραπείες Τραχήλου
  • Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Υπολογισμός Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού και ηλικίας κύησης από την τελευταία περίοδο.
   Εισάγετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου και τη διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσουμε την Πιθανή Μέρα Τοκετού καθώς και την εβδομάδα κύησης και τον μήνα τον οποίο διανύετε.
   Θα σας δώσουμε μια πιο ακριβή ένδειξη της πιθανής ημερομηνίας τοκετού σας όταν θα κάνετε την υπερηχογραφική σας εξέταση στις 7-10 εβδομάδες κύησης.

   Εισάγετε την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου:

   Εισάγετε την διάρκεια του κύκλου σας:

  • Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης από την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού
   Αν γνωρίζετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού μπορείτε να την εισάγετε παρακάτω για να υπολογίσετε ποιά εβδομάδα κύησης έχετε συμπληρώσει μέχρι σήμερα.

   Εισάγετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού:

  • Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Εισάγεται την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου και την διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας.

   Πρώτη Ημέρα Τελευταίας Περιόδου:

   Κύκλος Περιόδου: