Παρασκευή Φαγητού & Αποφυγή Ύποπτων Τροφών

Μαγειρέψτε καλά το κρέας και τα πουλερικά μέχρι να μην υπάρχει ούτε ίχνος αίματος και καθαρίζετε καλά τις επιφάνειες εκείνες που το παρασκευάζετε.

Καθαρίζετε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά από κάθε ίχνος χώματος.

Βράζετε ή τηγανίζετε επαρκώς τα αυγά μέχρι το ασπράδι και ο κρόκος να στερεοποιηθούν για να αποφευχθεί η πιθανότητα σαλμονέλας. Αποφύγετε σπιτικές μαγιονέζες οι άλλες συνταγές που μπορεί να περιέχουν ωμά αυγά η ελλιπώς μαγειρεμένα.

​Αποφύγετε να τρώτε όλους τους τύπους των paté ή τα μαλακά τυριά που ωριμάζουν με βάση τους μύκητες της μούχλας ( ροκ-φόρ, Camembert, Brie, Stilton) προς αποφυγή της λιστερίωσης. Σκληρα τυριά όπως κασέρι, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα επιτρέπονται όπως και όσα παρασκευάζονται από παστεριωμένο γάλα (cottage cheese, mozzarela, και τυριά τύπου Philadelphia). H Λιστέρια, αν και σπάνια προκαλεί προβλήματα στις μέρες μας, πρέπει να αποφεύγετε η μόλυνση ιδιαίτερα κατά την εγκυμοσύνη γιατί μπορεί να προκαλέσει αποβολή ή ακόμα και θάνατο του εμβρύου.

 • Γενικές Αρχές
 • Δεκάλογος της Σωστής Διατροφής
 • Ναι & Όχι της Διατροφής
 • Παρασκευή Φαγητού & Αποφυγή Ύποπτων Τροφών
 • Οι χορτοφαγικές δίαιτες
 • Βασικά στοιχεία διατροφής
  • Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Υπολογισμός Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού και ηλικίας κύησης από την τελευταία περίοδο.
   Εισάγετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου και τη διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσουμε την Πιθανή Μέρα Τοκετού καθώς και την εβδομάδα κύησης και τον μήνα τον οποίο διανύετε.
   Θα σας δώσουμε μια πιο ακριβή ένδειξη της πιθανής ημερομηνίας τοκετού σας όταν θα κάνετε την υπερηχογραφική σας εξέταση στις 7-10 εβδομάδες κύησης.

   Εισάγετε την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου:

   Εισάγετε την διάρκεια του κύκλου σας:

  • Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης από την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού
   Αν γνωρίζετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού μπορείτε να την εισάγετε παρακάτω για να υπολογίσετε ποιά εβδομάδα κύησης έχετε συμπληρώσει μέχρι σήμερα.

   Εισάγετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού:

  • Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Εισάγεται την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου και την διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας.

   Πρώτη Ημέρα Τελευταίας Περιόδου:

   Κύκλος Περιόδου: