Σίδηρος

Απαραίτητο στοιχείο για το σχηματισμό της αιμοσφαιρίνης που είναι το βασικό συστατικό του αίματος της μητέρας όσο και του εμβρύου. Περιέχεται τροφές όπως τα φυλλώδη λαχανικά, το κρέας, τα αποξηραμένα φρούτα και τα αμύγδαλα.

Ασβέστιο

Είναι το δομικό ανόργανο συστατικό από το οποίο αποτελούνται τα οστά του σώματος μας. Περιέρχεται σε γαλακτοκομικά προϊόντα,στα μικρά ψάρια που καταναλώνονται με τα κόκαλα (π.χ γαύρος), στο σουσάμι, και στους ξηρούς καρπούς.

Μαγνήσιο

Αυτό είναι ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο που ενεργεί με το ασβέστιο στα οστά του μωρού σας. Το ιχνοστοιχείο αυτό χρησιμοποιείται επίσης από άλλους ιστούς και από τα κύτταρα του σώματος. Το μαγνήσιο βρίσκεται σε σπόρους με φύτρο, φυλλώδη λαχανικά, φύκια, ξηρούς καρπούς, αβοκάντο, τους χουρμάδες και τα βερίκοκα.

Ψευδάργυρος, Σελήνιο

​​Μαζί με άλλα «ιχνοστοιχεία», αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά στην ανάπτυξη του εμβρύου, δεδομένου ότι αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του make-up του κάθε κυττάρου. Ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο στην κυτταρική διαίρεση, και η ανεπάρκεια ψευδαργύρου μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση του φυλλικού οξέος. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε σπόρους κολοκύθας, ολικής άλεσης, σίκαλη, βρώμη, τα αμύγδαλα και τα μπιζέλια. Το σελήνιο είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην φυσιολογική λειτουργία των χρωμοσωμάτων. Το σελήνιο βρίσκεται στο τόνο, στο σουσάμι, στο αβοκάντο και τα δημητριακά.

 • Υδατάνθρακες
 • Πρωτεΐνες
 • Λίπη
 • Βιταμίνες
 • Ιχνοστοιχεία
  • Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Υπολογισμός Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού και ηλικίας κύησης από την τελευταία περίοδο.
   Εισάγετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου και τη διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσουμε την Πιθανή Μέρα Τοκετού καθώς και την εβδομάδα κύησης και τον μήνα τον οποίο διανύετε.
   Θα σας δώσουμε μια πιο ακριβή ένδειξη της πιθανής ημερομηνίας τοκετού σας όταν θα κάνετε την υπερηχογραφική σας εξέταση στις 7-10 εβδομάδες κύησης.

   Εισάγετε την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου:

   Εισάγετε την διάρκεια του κύκλου σας:

  • Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης από την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού
   Αν γνωρίζετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού μπορείτε να την εισάγετε παρακάτω για να υπολογίσετε ποιά εβδομάδα κύησης έχετε συμπληρώσει μέχρι σήμερα.

   Εισάγετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού:

  • Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Εισάγεται την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου και την διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας.

   Πρώτη Ημέρα Τελευταίας Περιόδου:

   Κύκλος Περιόδου: