Η πλειοψηφία των πρόωρων γεννήσεων δεν είναι προβλέψιμες, ούτε είναι γνωστές οι αιτίες. Οι γυναίκες με ιστορικό ανεπάρκειας του τραχήλου, ή με ιστορικό πρόωρου τοκετού ή που κυοφορούν δίδυμα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο. Η σωστή διατροφή της μητέρας μειώνει τον κίνδυνο του πρόωρου τοκετού. Η παρουσία ενός βακτηριδίου στον κόλπο της μητέρας, η GARDNERELLA, μπορεί να προδιαθέσει στην προωρότητα και να διπλασιάσει τον κίνδυνο, ειδικά αν υπάρχει ιστορικό πρόωρου τοκετού. Η συντριπτική πλειοψηφία ωστόσο των γυναικών με Gardnerella δεν θα οδηγηθούν σε πρόωρο τοκετό.

Μετά από πρόωρη ρήξη των μεμβρανών μπορεί να υπάρχει όφελος από τη χορήγηση αντιβιοτικών για να καθυστερήσει η έναρξη του τοκετού, ώστε να δοθεί χρόνος να ωριμάσουν οι πνεύμονες του μωρού. Τα μωρά επίσης που έχουν σοβαρή υπολειπόμενη ανάπτυξη η δείχνουν σημάδια δυσχέρειας στην ενδομήτρια ζωή μπορεί να χρειαστεί να γεννηθούν πρόωρα. Αυτά τα μωρά συχνά χρειάζονται να νοσηλευθούν σε μονάδες αυξημένης νεογνικής φροντίδας. Σε περίπτωση επίσης που η ζωή της μητέρας είναι σε κίνδυνο από τη συνέχιση της εγκυμοσύνης (π.χ. σοβαρή προεκλαμψία) οι γιατροί μπορεί να αποφασίσουν την γέννηση του εμβρύου πρίν αυτό πλησιάσει τον ένατο μήνα.

 • Αιτίες
 • Καθυστέρηση Τοκετού
 • Πρόωρος Τοκετός
  • Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Υπολογισμός Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού και ηλικίας κύησης από την τελευταία περίοδο.
   Εισάγετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου και τη διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσουμε την Πιθανή Μέρα Τοκετού καθώς και την εβδομάδα κύησης και τον μήνα τον οποίο διανύετε.
   Θα σας δώσουμε μια πιο ακριβή ένδειξη της πιθανής ημερομηνίας τοκετού σας όταν θα κάνετε την υπερηχογραφική σας εξέταση στις 7-10 εβδομάδες κύησης.

   Εισάγετε την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου:

   Εισάγετε την διάρκεια του κύκλου σας:

  • Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης από την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού
   Αν γνωρίζετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού μπορείτε να την εισάγετε παρακάτω για να υπολογίσετε ποιά εβδομάδα κύησης έχετε συμπληρώσει μέχρι σήμερα.

   Εισάγετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού:

  • Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Εισάγεται την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου και την διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας.

   Πρώτη Ημέρα Τελευταίας Περιόδου:

   Κύκλος Περιόδου: