Κατά τη διάρκεια του τοκετού, απαιτείται συχνή παρακολούθηση του καρδιακού παλμού του εμβρύου για την ανίχνευση πιθανής δυσχέρειας του. Το κρανίο και ο εγκέφαλος ενός πρόωρου μωρού είναι πολύ ευαίσθητο και είναι προτιμότερο να μην σπάσουνε οι μεμβράνες που περικλείουν το αμνιακό υγρό ώστε αυτό να προστατεύει το κεφάλι του μωρού από την πίεση από τον τράχηλο της μήτρας, όταν η μήτρα συσπάται. Οι ενέσεις πεθιδίνης είναι καλύτερο να αποφεύγονται επειδή ένα μικρό μωρό μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητο και το φάρμακο μπορεί να καταστείλει την αναπνοή του μετά τη γέννηση. Η επισκληρίδιος αναισθησία είναι προτιμότερη γιατί μειώνει την επίδραση των αναισθητικών φαρμάκων για το μωρό. Καισαρική τομή μπορεί να απαιτηθεί εάν το μωρό είναι σε θέση ισχιακής προβολής ή εμφανίζει σημάδια δυσφορίας.

 • Αιτίες
 • Καθυστέρηση Τοκετού
 • Πρόωρος Τοκετός
  • Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Υπολογισμός Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού και ηλικίας κύησης από την τελευταία περίοδο.
   Εισάγετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου και τη διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσουμε την Πιθανή Μέρα Τοκετού καθώς και την εβδομάδα κύησης και τον μήνα τον οποίο διανύετε.
   Θα σας δώσουμε μια πιο ακριβή ένδειξη της πιθανής ημερομηνίας τοκετού σας όταν θα κάνετε την υπερηχογραφική σας εξέταση στις 7-10 εβδομάδες κύησης.

   Εισάγετε την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου:

   Εισάγετε την διάρκεια του κύκλου σας:

  • Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης από την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού
   Αν γνωρίζετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού μπορείτε να την εισάγετε παρακάτω για να υπολογίσετε ποιά εβδομάδα κύησης έχετε συμπληρώσει μέχρι σήμερα.

   Εισάγετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού:

  • Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Εισάγεται την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου και την διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας.

   Πρώτη Ημέρα Τελευταίας Περιόδου:

   Κύκλος Περιόδου: