Η συνηθέστερη αιτία της περιορισμένης ανάπτυξης είναι η λάθος χρονολόγηση της εγκυμοσύνης που μπορεί να διευκρινιστεί με ένα υπέρηχο που μπορεί να επιβεβαιώσει πότε συνέβη η σύλληψη.

Ο υποσιτισμός της μητέρας είναι μια αιτία γέννησης μικρού μωρού, αλλά ο πλακούντας και το αναπτυσσόμενο έμβρυο λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά κατά προτεραιότητα. Τα μωρά που ίσως είναι γενετικά προγραμματισμένα να είναι μικρά είναι απολύτως φυσιολογικά και υγιή.

Τα μικρά μωρά από μικρόσωμες μητέρες αναπτύσσονται φυσιολογικά και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Σε ορισμένες εθνότητες, το μέσο βάρος γέννησης είναι χαμηλότερο: αυτό είναι εμφανές όταν τα μωρά των Ιαπόνων συγκριθούν με αυτά των ευρωπαίων.

 • Αιτίες
 • Μικρά για την ηλικία κύησης μωρά (SGA)
  • Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Υπολογισμός Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού και ηλικίας κύησης από την τελευταία περίοδο.
   Εισάγετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου και τη διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσουμε την Πιθανή Μέρα Τοκετού καθώς και την εβδομάδα κύησης και τον μήνα τον οποίο διανύετε.
   Θα σας δώσουμε μια πιο ακριβή ένδειξη της πιθανής ημερομηνίας τοκετού σας όταν θα κάνετε την υπερηχογραφική σας εξέταση στις 7-10 εβδομάδες κύησης.

   Εισάγετε την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου:

   Εισάγετε την διάρκεια του κύκλου σας:

  • Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης από την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού
   Αν γνωρίζετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού μπορείτε να την εισάγετε παρακάτω για να υπολογίσετε ποιά εβδομάδα κύησης έχετε συμπληρώσει μέχρι σήμερα.

   Εισάγετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού:

  • Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Εισάγεται την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου και την διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας.

   Πρώτη Ημέρα Τελευταίας Περιόδου:

   Κύκλος Περιόδου: