Πιθανές επιπλοκές για τις γυναίκες με διαβήτη περιλαμβάνουν:

 • αυξημένο αμνιακό υγρό σε προχωρημένη εγκυμοσύνη
 • υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης ουρολοίμωξης ή κολπίτιδας από μύκητες
 • αυξημένη πιθανότητα προ-εκλαμψίας και βλάβης των μικρών αιμοφόρων αγγείων προκαλώντας προβλήματα στα μάτια και στα νεφρά.

Όταν ο διαβήτης ελέγχεται ανεπαρκώς υπάρχει κίνδυνος αποβολήςκαι συγγενών ανωμαλιών αν είναι εγκατεστημένος από το πρώτο τρίμηνο ή ενδομήτριου θανάτου αργότερα σε πιο προχωρημένη κύηση. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο το μωρό να αυξηθεί υπερβολικά, επειδή τα υψηλά επίπεδα σακχάρου διέρχονται τον πλακούντα και διεγείρουν το πάγκρεας του εμβρύου παράγοντας πλεόνασμα ινσουλίνης, η οποία ευνοεί την ανάπτυξη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολο τοκετό, που ίσως να χρειαστεί εμβρυουλκός για την επίτευξη κολπικού τοκετού, ή να προκύψει ανάγκη καισαρικής τομής σε περίπτωση που το μωρό είναι πολύ μεγάλο για να γεννηθεί κολπικά ή δείξει σημάδια δυσπραγίας. Περιστασιακά μπορεί να συστηθεί πρόκληση τοκετού.

Μετά τη γέννηση τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα του μωρού θα πρέπει να παρακολουθούνται τακτικά, μια και τα χαμηλά επίπεδα μπορεί να είναι επικίνδυνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα μεγάλο μωρό μιάς διαβητικής μητέρας μπορεί να έχει αναπνευστικά προβλήματα παρόμοια με εκείνα που βιώνονται συχνά από τα πρόωρα μωρά.

 • Συμπτώματα
 • Αντιμετώπιση
 • Θεραπείες
 • Επιπλοκές
  • Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Υπολογισμός Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού και ηλικίας κύησης από την τελευταία περίοδο.
   Εισάγετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου και τη διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσουμε την Πιθανή Μέρα Τοκετού καθώς και την εβδομάδα κύησης και τον μήνα τον οποίο διανύετε.
   Θα σας δώσουμε μια πιο ακριβή ένδειξη της πιθανής ημερομηνίας τοκετού σας όταν θα κάνετε την υπερηχογραφική σας εξέταση στις 7-10 εβδομάδες κύησης.

   Εισάγετε την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου:

   Εισάγετε την διάρκεια του κύκλου σας:

  • Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης από την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού
   Αν γνωρίζετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού μπορείτε να την εισάγετε παρακάτω για να υπολογίσετε ποιά εβδομάδα κύησης έχετε συμπληρώσει μέχρι σήμερα.

   Εισάγετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού:

  • Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Εισάγεται την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου και την διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας.

   Πρώτη Ημέρα Τελευταίας Περιόδου:

   Κύκλος Περιόδου: