Πιθανές επιπλοκές για τις γυναίκες με διαβήτη περιλαμβάνουν:
- αυξημένο αμνιακό υγρό σε προχωρημένη εγκυμοσύνη
- υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης ουρολοίμωξης ή κολπίτιδας από μύκητες
- αυξημένη πιθανότητα προ-εκλαμψίας και βλάβης των μικρών αιμοφόρων αγγείων προκαλώντας προβλήματα στα μάτια και στα νεφρά.
Όταν ο διαβήτης ελέγχεται ανεπαρκώς υπάρχει κίνδυνος αποβολήςκαι συγγενών ανωμαλιών αν είναι εγκατεστημένος από το πρώτο τρίμηνο ή ενδομήτριου θανάτου αργότερα σε πιο προχωρημένη κύηση. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο το μωρό να αυξηθεί υπερβολικά, επειδή τα υψηλά επίπεδα σακχάρου διέρχονται τον πλακούντα και διεγείρουν το πάγκρεας του εμβρύου παράγοντας πλεόνασμα ινσουλίνης, η οποία ευνοεί την ανάπτυξη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολο τοκετό, που ίσως να χρειαστεί εμβρυουλκός για την επίτευξη κολπικού τοκετού, ή να προκύψει ανάγκη καισαρικής τομής σε περίπτωση που το μωρό είναι πολύ μεγάλο για να γεννηθεί κολπικά ή δείξει σημάδια δυσπραγίας. Περιστασιακά μπορεί να συστηθεί πρόκληση τοκετού.
Μετά τη γέννηση τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα του μωρού θα πρέπει να παρακολουθούνται τακτικά, μια και τα χαμηλά επίπεδα μπορεί να είναι επικίνδυνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα μεγάλο μωρό μιάς διαβητικής μητέρας μπορεί να έχει αναπνευστικά προβλήματα παρόμοια με εκείνα που βιώνονται συχνά από τα πρόωρα μωρά.