Τι θα αισθάνομαι μετά απο τη Λαπαροσκόπηση;

Τις πρώτες ώρες μετά την επέμβαση μπορεί να διαπιστώσετε κάποιον κοιλιακό πόνο ή κάποια ενόχληση σε έναν απο τους ώμους σας. Αυτές οι ενοχλήσεις προκαλούνται απο κάποια ποσότητα αερίου η οποία είναι παγιδευμένη μέσα στην κοιλιά σας και στις επόμενες ώρες θα απορροφηθεί και θα απομακρυνθεί απο τον οργανισμό σας. Μερικά βήματα μόλις είστε σε θέση να περπατήσετε θα βοηθήσει ώστε ν’ απαλειφθεί αυτή η ενόχληση.

Αν έχετε υποβληθεί σε διαγνωστική λαπαροσκόπηση, λαπαροσκόπηση για απολίνωση σαλπίγγων, ή λαπαροσκόπηση για διερεύνηση της βατότητας των σαλπίγγων σας τότε θα είστε σε θέση να πάτε σπίτι την ίδια μέρα μερικές ώρες αφού ανανήψετε απο την γενική αναισθησία. Κάποια ήπια αναλγητικά θα σας δοθούνε για να τα χρησιμοποιήσετε αν χρειαστείτε 2 με 3 ημέρες μετά την επέμβαση. Όσον αφορά ράμματα των μικρών τομών που έγιναν στην κοιλιά σας, αυτά συνήθως είναι απορροφήσιμα και συνήθως πέφτουν απο μόνα τους. Πριν να πάτε σπίτι καλό θα ήταν να ρωτούσατε για αυτό το θέμα τον γιατρό σας.

Όταν θα πάτε σπίτι θα μπορεί για μερικές μέρες να έχετε κάποιο ελαφρά αιματηρό έκκριμα απο τον κόλπο που καμιά φορά μπορεί να κρατήσει μέχρι και 7 με 10 μέρες. Για να μειωθεί ο κίνδυνος φλεγμονής προτείνουμε να αποφύγετε την επαφή για όσο διάστημα αυτό διαρκεί. Καλή υγιεινή είναι σημαντική για την σωστή ανάρρωσή σας γι’ αυτό συνιστάται καθημερινό μπάνιο ή ντους. Ο γιατρός σας θα συζητήσει μαζί σας τα αρχικά ευρήματα της λαπαροσκοπικής εξέτασης και θα σχεδιάσει μαζί σας την κατάλληλη αγωγή αν χρειάζεται.

 • Τι είναι η Λαπαροσκόπηση;
 • Πώς γίνεται η Λαπαροσκόπηση;
 • Ποιές είναι οι πιθανές επιπλοκές;
 • Γιατί πραγματοποιείται η Διαγνωστική Λαπαροσκόπηση;
 • Τι άλλο μπορεί να επιτευχθεί με τη Λαπαροσκόπηση;
 • Τι θα αισθάνομαι μετά απο τη Λαπαροσκόπηση;
 • Πότε μπορώ να πάω σπίτι;
 • Πότε θα επανέλθω στην καθημερινότητά μου;
 • Είναι κάτι άλλο που πρέπει να’χω υπόψη μου
  • Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Υπολογισμός Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού και ηλικίας κύησης από την τελευταία περίοδο.
   Εισάγετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου και τη διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσουμε την Πιθανή Μέρα Τοκετού καθώς και την εβδομάδα κύησης και τον μήνα τον οποίο διανύετε.
   Θα σας δώσουμε μια πιο ακριβή ένδειξη της πιθανής ημερομηνίας τοκετού σας όταν θα κάνετε την υπερηχογραφική σας εξέταση στις 7-10 εβδομάδες κύησης.

   Εισάγετε την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου:

   Εισάγετε την διάρκεια του κύκλου σας:

  • Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης από την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού
   Αν γνωρίζετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού μπορείτε να την εισάγετε παρακάτω για να υπολογίσετε ποιά εβδομάδα κύησης έχετε συμπληρώσει μέχρι σήμερα.

   Εισάγετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού:

  • Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Εισάγεται την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου και την διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας.

   Πρώτη Ημέρα Τελευταίας Περιόδου:

   Κύκλος Περιόδου: