Κιρσοί (Φλεβίτιδα)

Καθώς αυξάνει η μήτρα όσο προχωρά η εγκυμοσύνη, πιέζονται τα αγγεία της λεκάνης και υπάρχει αύξηση του αίματος στα αγγεία της πυέλου και των ποδιών. Το αίμα λοιπόν αδειάζει πιο δύσκολα από τις φλέβες και έτσι είναι δυνατόν να εμφανιστούν διογκωμένα επιφανιακά αγγεία κάτω από το δέρμα των ποδιών(κιρσοί) ή και ακόμα στην περιοχή του αδοίου ή του πρωκτού (αιμορροΐδες ). Οι κιρσοί και οι αιμορροΐδες δεν προκαλούν συνήθως συμπτώματα αλλά καμιά φορά φέρουν δυσφορία και πόνο. Υποχωρούν μετά το τέλος της εγκυμοσύνης αλλά ενίοτε επιμένουν. Οι κιρσοί συναντιώνται πιό συχνά όταν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό και όταν η καθημερινότητα της γυναίκας περιλαμβάνει πολλές ώρες ορθοστασίας.

 

Πώς μπορείτε να βοηθηθείτε:

 

 • Αποφύγετε την ορθοστασία και ακινησία για πολλή ώρα.
 • ​Αν πρέπει να κάθεστε ακίνητες για πολλή ώρα, να κουνάτε πότε πότε τα πόδια σας για να διευκολύνετε την κυκλοφορία του αίματος. Να σηκώνεστε στις μύτες των ποδιών σας και να ξανακάθεστε για να εμποδίσετε το αίμα να λιμνάσει.
 • Τοποθετήστε τα πόδια ψηλά όσο πιό συχνά μπορείτε στη διάρκεια της ημέρας.
 • ​Να φοράτε κάλτσες υποστήριξης για κιρσούς που μπορείτε να προμηθευτείτε από το Φαρμακείο.
 • Κιρσοί (Φλεβίτιδα)
 • Κράμπες
  • Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Υπολογισμός Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού και ηλικίας κύησης από την τελευταία περίοδο.
   Εισάγετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου και τη διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσουμε την Πιθανή Μέρα Τοκετού καθώς και την εβδομάδα κύησης και τον μήνα τον οποίο διανύετε.
   Θα σας δώσουμε μια πιο ακριβή ένδειξη της πιθανής ημερομηνίας τοκετού σας όταν θα κάνετε την υπερηχογραφική σας εξέταση στις 7-10 εβδομάδες κύησης.

   Εισάγετε την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου:

   Εισάγετε την διάρκεια του κύκλου σας:

  • Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης από την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού
   Αν γνωρίζετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού μπορείτε να την εισάγετε παρακάτω για να υπολογίσετε ποιά εβδομάδα κύησης έχετε συμπληρώσει μέχρι σήμερα.

   Εισάγετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού:

  • Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Εισάγεται την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου και την διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας.

   Πρώτη Ημέρα Τελευταίας Περιόδου:

   Κύκλος Περιόδου: