Ο βασικός κίνδυνος είναι το νεογέννητο μωρό που μολύνθηκε με Β-αιμολυτικό στρεπτόκοκκο να παρουσιάσει σοβαρή λοίμωξη, η οποία μπορεί να απειλήσει τη ζωή του. Το μωρό μολύνεται κατά την διάρκεια της γέννησης με εισπνοή ή την κατάποση κολπικών εκκρίσεων που μπορεί να προληφθεί σε μεγάλο βαθμό αν στη μητέρα που είναι φορέας χορηγηθούν αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια του τοκετού. Εάν οι μεμβράνες έχουν σπάσει για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και ο Β-αιμολυτικός Στρεπτόκοκκος βρίσκεται στον κόλπο υπάρχει σημαντικός κίνδυνος μόλυνσης. Μία στις πέντε γυναίκες είναι φορέας, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των μωρών δεν επηρεάζονται και θεραπεία περιορίζεται σε βρέφη που παρουσιάζουν σημάδια της ασθένειας μετά τη γέννηση.

 • Κίνδυνοι για το μωρό
 • Θεραπεία
  • Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Ημερομηνία Τοκετού & Ηλικία Κύησης Βάση Περιόδου

   Υπολογισμός Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού και ηλικίας κύησης από την τελευταία περίοδο.
   Εισάγετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου και τη διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσουμε την Πιθανή Μέρα Τοκετού καθώς και την εβδομάδα κύησης και τον μήνα τον οποίο διανύετε.
   Θα σας δώσουμε μια πιο ακριβή ένδειξη της πιθανής ημερομηνίας τοκετού σας όταν θα κάνετε την υπερηχογραφική σας εξέταση στις 7-10 εβδομάδες κύησης.

   Εισάγετε την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου:

   Εισάγετε την διάρκεια του κύκλου σας:

  • Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης Βάση Ημερομηνίας Τοκετού

   Ηλικία Κύησης από την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού
   Αν γνωρίζετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού μπορείτε να την εισάγετε παρακάτω για να υπολογίσετε ποιά εβδομάδα κύησης έχετε συμπληρώσει μέχρι σήμερα.

   Εισάγετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού:

  • Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Υπολογισμός Γόνιμων Ημέρων

   Εισάγεται την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου και την διάρκεια του κύκλου σας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας.

   Πρώτη Ημέρα Τελευταίας Περιόδου:

   Κύκλος Περιόδου: