Ειρήνη & Παύλος

Η εμπειρία της Ειρήνης και του Παυλου

Γεννήσαμε και τα δύο μας παιδιά με τον Μιχάλη και τη Φιόνα και ζήσαμε μαζί τους δύο πολύ διαφορετικές, αλλά εξίσου απολαυστικές εμπειρίες. Ο πρώτος τοκετός διήρκεσε πολύ ώρα και χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις για να ολοκληρωθεί, ενώ ο δεύτερος ήταν γρήγορος και χωρίς ιδιαίτερες ιατρικές παρεμβάσεις. Αυτό που απολαύσαμε, ως ζευγάρι, και τις δύο φορές ήταν η αίσθηση της ασφάλειας και της φροντίδας από το Μιχάλη και τη Φιόνα.

Και οι δύο άκουγαν με προσοχή και ενδιαφέρον τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας και ήταν πρόθυμοι να εξηγήσουν και να συζητήσουν τους λόγους που τους οδηγούσαν στον κάθε δικό τους χειρισμό. Παράλληλα, μοιράστηκαν μαζί μας δικές τους ανάλογες εμπειρίες, ανακουφίζοντας τις αγωνίες μας και δημιουργώντας ένα πολύ προσωπικό κλίμα συνεργασίας. Η φιλική τους στάση δεν τους εμπόδισε να αναλάβουν τον έλεγχο και να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά όταν υπήρξε ανάγκη. Ολόκληρη την περίοδο κατά την οποία συμπορευθήκαμε απολαύσαμε ένα κλίμα σεβασμού, οικειότητας, αλλά και ασφάλειας.

Οι προπαρασκευαστικές συναντήσεις με τη Φιόνα ήταν άκρως βοηθητικές καθώς μας προετοίμασαν για το τί θα συμβεί την ώρα του τοκετού και την περίοδο της λοχείας γεγονός που διευκόλυνε την όλη διαδικασία. Επίσης, η Φιόνα σε όλη τη διάρκεια της λοχείας ήταν παρούσα υποστηρίζοντας μας στο δύσκολο ξεκίνημα του θηλασμού, τόσο συναισθηματικά όσο και με ανεκτίμητες πρακτικές ιδέες και οδηγίες.

Τα τόσο θετικά συναισθήματα που μας έχουν αφήσει αυτές οι εμπειρίες πιστεύουμε ότι συνδέονται άμεσα με τη Φιόνα και τον Μιχάλη και τη στάση τους απέναντι στα ζευγάρια με τα οποία συνεργάζονται. Έτσι, δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό για το που θα απευθυνθούμε όταν αποφασίσουμε να κάνουμε άλλο παιδί και τους συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε όλους μας τους φίλους και γνωστούς.